Umivanje in razkuževanje rok z izdelki Tako Lepo




V zadnjih tednih se zelo veliko govori, kako pomembna je osebna higiena za uničevanje bakterij in virusov. Se je tudi vam že zgodilo, da ste se ustavili ob vhodnih vratih v blok ali večstanovanjsko hišo in vas je imelo, da bi se raje obrnili kot prijeli za kljuko? Žalostno je, da kljub temu, da to kljuko uporabljamo morda že leta, nismo nikoli prej pomislili, kako pomembno je, da roke po stiku z njo temeljito umijemo. Saj Covid19 ni edini virus, ki kroži med nami in bakterije so pravtako pomembne povzročiteljice/prenašalke različnih bolezenskih stanj.

Kaj torej lahko naredimo za to, da nas ne bo skrbelo? Umivanje in razkuževanje rok, sta zelo pomembna dejavnika, ki lahko bistveno upočasnita prenos bakterij in virosov, saj le-te v telo vnašamo (večinoma) z rokami. Pripravila sem vam nekaj napotkov, kako se zadeve pravilno lotiti ne da bi vsepovrpek histerično razkuževali svoja domovanja in pri tem pozabljali na osnovna pravila osebne higiene:

Voda
Sama voda ni dovolj, da bi z rok odstranila vso umazanijo ter skupaj z njimi tudi drobna bitjeca, ki so prisotna na naši koži. Je pa nujna, da lahko roke dobro umijemo z milom.

Z rok najprej odstranimo ves nakit in roke splaknemo pod vodo. To je zelo pomembno, saj pod prstanom umazanije ne moremo očistiti.

Milo
V kolekciji kozmetičnih izdelkov Tako Lepo, lahko izbirate med kar 14 različnimi naravnimi trdimi rastlinskimi ali glicerinskimi mili. Vsa so narejena ročno, z naravnimi sestavinami, ne vsebujejo škodljivih snovi kot so SLS, parabeni in podobno. Nekatera vsebujejo eterična olja, druga so s kozmetičnimi parfumi vrhunske kakovosti. Živahna in pisana ali povsem nevtralna v smislu barv in vonja, vsa pa temeljito očistijo kožo in kar je zelo pomembno, koža je po uporabi negovana in ni neprijetnega občutka zategnjenosti.

Roke namilimo in podrgnemo dlan ob dlan, nato pa nadaljujemo z umivanjem 40- 60 sekund.

Pri tem smo pozorni, da z milnico podrgnemo tudi hrbtišči obeh rok, med prsti, posebej drgnemo palca obeh rok in konice prstov ter predel pod nohti.


Voda
Roke nato dobro speremo pod tekočo vodo in jih obrišemo, najbolje v papirnato brisačo. Mimogrede, kako pogosto zamenjate brisače v svoji kopalnici? Tudi brisače so lahko leglo različnih bakterij. Pipo nato zapremo s komolcem ali papirnato brisačo. Zelo pomembno je, da se pipe po umivanju ne dotikamo več. 

Sušenje
Roke nato temeljito posušimo. Zelo pomembno je, da so popolnoma suhe, preden na njih nanesemo razkužilo.

Razkužilo / naravno higiensko pršilo za roke z bio sestavinami
Šele ko so roke popolnoma suhe uporabimo higiensko razpršilo za roke. Zelo napačno je, če razkužilo nanesemo na še vlažne roke. Roke popršite in vtirajte tekočino v kožo, dokler roke niso popolnoma suhe. Bodite posebej pozorni tudi na predele pod nohti. To je še zlasti pomembno takrat, ko rok iz različnih razlogov ne morete predhodno umiti z vodo in milom.

In še naš namig:
Razkužilo / naravno higiensko pršilo za roke lahko uporabite tudi takrat, ko nimate možnosti rok predhodno umiti z milom in vodo (napr. na poti, v službi, ob obisku banke ali pošte,…).Treba pa je vedeti, da če so roke zelo umazane jih nobeno razkužilo ne bo očistilo.

Pri uporabi razkužil bodite zelo pozorni na vsebnost alkohola (če gre za razkužilo na osnovi alkohola). Da je razkužilo lahko učinkovito v boju z bakterijami mora vsebovati najmanj 60% alkohola. Res pa je tudi, da tako visok odstotek alhkohola lahko kožo rok zelo izsuši, zlasti pri pogosti uporabi. Naravno higiensko pršilo za roke z bio sestavinami Tako Lepo vsebuje kar 75 % alkohola. Posebnost našega izdelka je tudi v tem, da vsebuje glicerin in aloe vero, ki preprečujeta sušenje kože in poskrbita za njeno vlago. Oba omenjena vlažilca v našem izdelku sta ekološke pridelave in poskrbita, da so roke mehke in negovane tudi ob večkratni uporabi razkužila. Ker pa je vonj po razkužilih lahko odbijajoč, smo v izdelek dodali mešanico različnih eteričnih olj, večina je pravtako ekoloških.

Naravno higiensko pršilo Tako Lepo je zelo praktično za uporabo, sa je pakirano v 50 ml stekleničke s pršilko, ki jo imate lahko vedno s seboj. Za polnjenje pa imamo za vas pripravljen »refil« – 250 ml steklenico brez pršilke. Vonj našega naravnega higienskega pršila za roke je tako prijeten, da sem prepričana, da boste roke z njim z veseljem razkuževali tudi takrat, ko bo situacija s Covidom19 že krepko za nami. Saj se tudi vi že veselite časov, ko bodo spet normalno odprta igrala, knjižnice, šole, ko boste do večjih mest lahko dostopali z vlakom ali avtobusom, s svojim obiskom razveselili svojce v domu starejših,…?

Ne pozabite, da se z rokami ne prenaša samo Covid19 oz. koronavirus.

Ostanite zdravi in prestavite druženje z znanci in prijatelji na »kasneje«.