fbpx

Blog   |   Vsi izdelki   |   O nas

031 345 848   |   takolepo@amis.net

   

Brezplačna dostava za naročila nad 40€

Ročno izdelani izdelki

Certificirana naravna kozmetika z bio sestavinami

Certificirana veganska kozmetika

splošni pogoji poslovanja

SPLOŠNI POGOJI

PODATKI O PODJETJU

Tako Lepo Dejan Jež s.p.
Tovarniška cesta 21, 1370 Logatec, Slovenija
DŠ: 96653787
Matična številka: 6617808000
TRR: NKBM: SI56 0468 4011 4065 682
Številka vpisa v poslovni register AJPES: 316-04-00924-20192 z dne 13.2.2019

V nadaljevanju prodajalec.

Kupec in prodajalec medsebojne obveznosti urejata s temi splošnimi pogoji in Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot).

Prodajalec deluje v skladu z Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT) in njegovimi predpisi.

V kolikor želi kupec opraviti nakup v spletni trgovini avtomatično  soglaša s pogoji poslovanja, ki so objavljeni na tej strani. Kupec je pred zaključkom nakupa ravnotako obveščen, da bodo njegovi osebni podatki uporabljeni za obdelavo naročila.

Za nakup v spletni trgovini je potrebna registracija. Ko kupec izpolni registracijski obrazec, na svoj e-poštni naslov prejme aktivacijsko kodo in povezavo, ki jo mora kupec klikniti za dokončno aktivacijo svojega računa. Registracija je potrebna zaradi zagotavljanja varnosti in resničnosti podatkov. Naročilo pa kupec lahko opravi tudi kot gost, vendar mora vpisati podatke, ki so potrebni za dostavo paketa. Vsa vprašanja, ki zadevajo naročanje izdelkov, nam lahko pošljete na e-naslov: takolepo@amis.net ali nas kontaktirate po telefonu 031 345 848.

NAČIN PLAČILA

Prodajalec omogoča naslednje načine plačila:

  • z odkupnino preko Pošte Slovenije
  • po ponudbi-predračunu na TRR račun prodajalca
  • preko aplikacije Paypal
  • z gotovino ob osebnem prevzemu

CENE

Cene so navedene brez DDV, ki ni obračunan na podlagi 1.odstavka 94. člena ZDDV-1. Zgoraj so navedeni možni  načini plačila. Pogodba o nakupu med prodajalcem in kupcem velja od trenutka prodajalčeve potrditve naročila, o čemer je kupec obveščen z elektronsko pošto z naslovom zadeve »Vaše Tako Lepo naročilo je bilo sprejeto«. Od tega trenutka postanejo vse cene in pogoji dokončni in veljajo za obe strani.

V primeru, da se cena izdelka spremeni med samo obdelavo naročila, bo prodajalec kupcu omogočil odstop od nakupa in mu ponudil rešitev v obojestransko zadovoljstvo. Nakup je zaključen, ko kupec prejme od prodajalca elektronsko sporočilo z naslovom zadeve »Vaše naročilo je zaključeno«.

POŠTNINA, DOSTAVA in OSEBNI PREVZEM

Dostavo pošiljk vrši Pošta Slovenije.

Strošek pakiranja in poštnine  za kupca je 3,80€, razen v primeru plačila po predračunu. V tem primeru je omenjeni strošek nižji za 1,5 €. Višina zneska obdelave naročila in poštnine se lahko spreminja v skladu s spremenjeno ceno poštnine, ki jo zaračunava Pošta Slovenije.

Pri dostavi naročila s Pošto Slovenije ter izbranim načinom plačila z gotovino po povzetju, Pošta Slovenije zaračuna dodatni strošek po svojem ceniku.

Za vsa naročila nad 40 € je dostava povsod po Sloveniji brezplačna. Za pošiljke v tujino je treba poslati povpraševanje. Paketi so večinoma povsod po Sloveniji dostavljeni že naslednji delovni dan po odpremi iz podjetja.

Vsa naročila prejeta v času delovnih dni do 12. ure bodo poslana še isti dan. Naročila prejeta po 12.uri, ob sobotah, nedeljah in praznikih pa bodo poslana prvi naslednji delovni dan.

Izdelke, naročene v spletni trgovini takolepo.si, lahko kupec prevzame tudi osebno, pri našem poslovnem partnerju Cvetličarna Bela v Mercator centru na Tržaški 3, v Logatcu. In sicer vsak dan  od ponedeljka do sobote med 8-20 uro in ob nedeljah med 8-12 uro,  vendar le ob predhodnem dogovoru s prodajalcem. Ko je naročeno blago pripravljeno za prevzem  je kupec o tem obveščen preko elektronske pošte ali telefona in šele nato je možen osebni prevzem.

Če se kupec odloči za primer plačila po povzetju, mu Pošta Slovenije poleg poštnine za stroške plačila zaračunava provizijo. Prodajalec ne nosi odgovornosti za morebitne zamude s strani dostavljalca.

ZAUPNOST PODATKOV

Vse o uredbi, ki ureja pravice glede uporabe podatkov si lahko preberete na povezavi https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/reform/rights-citizens_sl

PRAVICA POTROŠNIKA DO ODSTOPA OD POGODBE

Kupec, vendar izključno fizična oseba, ima pravico v 14 dneh po prevzemu izdelka prodajalcu sporočiti na elektronski naslov takolepo@amis.net ali telefon 031 345 848), da odstopa od pogodbe, pri čemer mu ni potrebno navesti razloga za svojo odločitev.

Edini strošek, ki ga nosi kupec v zvezi z odstopom od pogodbe je poštnina za vračilo blaga. Izdelki morajo biti vrnjeni prodajalcu s strani kupca v roku največ 14 dni po sporočilu o odstopu od pogodbe. Najboljše je, da nas kupec kontaktira na elektronski naslov ali telefonsko številko iz prejšnjega odstavka, da se zmenimo za najboljšo opcijo glede vračila izdelka. Za pravočasno vrnitev blaga se upošteva, če ga potrošnik pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

Vrnjeni izdelki morajo biti nerabljeni, zapakirani v originalno embalažo in nepoškodovani. Pošiljka z vrnjenimi izdelki mora imeti obvezno priloženo kopijo računa.

Prodajalec lahko zadrži vračilo prejetih plačil dokler ne prevzame vrnjenega blaga ali dokler kupec ne predloži dokazila o vračilu izdelka. Podjetje lahko ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.

Odstop od pogodbe ni mogoč v primeru da gre za blago, ki je narejeno po navodilih kupca in prilagojeno njegovim potrebam.

Obrazec za odstop od pogodbe najdete Obrazec za odstop od pogodbe

Prodajalec bo vsako vrnjeno pošiljko, njeno vsebino in izdelek poslikal s fotoaparatom kot morebitno dokazilo o nastali škodi.

PRITOŽBE IN SPORI

Postopki pritožb bodo vodeni zaupno. Če se kupec želi pritožiti lahko to stori preko e-naslova takolepo@amis.net ali telefonske številke 031 345 848. Skladno z zakonskimi normativi prodajlec kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ne priznava nobenega izvajalca izvensodnih reševanj potrošniških sporov, ki bi jih potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Za reševanje morebitnih sporov je pristojno slovenska zakonodaja. V primeru spora je potrošniku na voljo platforma za reševanje sporov na spletni strani SRPS«:  klik

OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Prodajalec lahko svojo spletno trgovino brez predhodnega obvestila kadarokli spremeni.

Prodajalec ne nosi odgovornosti za morebitno  škodo, nastalo zaradi nepravilne oz. malomarne uporabe izdelkov. Vsi izdelki so namenjeni za zuanjo uporabo in niso namenjeni za ugotavljanje,  zdravljenje ali odpravljanje kakršnihkoli zdravstvenih težav. Prodajalec ne daje zdravstvenih zagotovil glede učinkovitosti izdelkov.

PRAVICE INTELEKTUALNE LASTNINE

Vse pravice pridržane. Uporabnik spletne strani prodajalca lahko uporablja njene vsebine izključno  za svojo osebno,  nekomercialno rabo. Vsaka druga oblika uporabe vsebin, ki so v spletni trgovini prodajalca (na primer kopiranje, …) v komercialne namene je prepovedana.

 

TAKO LEPO

Tako Lepo Dejan Jež s.p.
Tovarniška cesta 18
1370 Logatec

040 820 869
031 345 848

E-pošta: takolepo@amis.net

POIŠČITE NAS

Tako Lepo
na socialnih omrežjih:

Ročna izdelava mil: Vsi izdelki so ročno narejeni in so pridobili certifikat ROKODELSTVO SLOVENIJE, ki ga izdaja Obrtna zbornica Slovenije!

Te zanima več o novostih, izdelkih in še kaj?

Naroči se na novičnik Tako Lepo!

Hvala za prijavo, se beremo kmalu. :)